Foča kao centar

Kladioničarske prijevare: Prevaranti od naivaca zaradili milijune

Foča je u posljednje dvije godine postala centar kladioničarskih prijevara u regiji, piše 'Dnevni avaz'. Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović nema objašnjenje kako se to dogodilo.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 03. 2019. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Federalne uprave policije u utorak su, u suradnji sa pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, izveli akciju 'Freud', u kojoj su četiri Fočaka uhićena zbog kladioničarskih prijevara. Policijske agencije su u Foči i u ranijem periodu uhićivali prevarante koji preko društvenih mreža nude laku zaradu na navodno namještene utakmice.

Dobojska policija nedavno je pokrenula istragu protiv Dejana V. (21), Aleksandra V. (19) i Nenada K. (19) iz Foče, osumnjičenih da su dvojicu kladioničara prevarili za 22.300 maraka, nudeći im laku zaradu preko društvenih mreža.

Pripadnici Policijske uprave Foča u akciji 'Dojava' raskrinkali su 2017. godine 17 prevaranata. Izvršeni su brojni pretresi, tijekom kojih su oduzeti skupocjeni automobili. Dojavljivači rezultata koristili su kompjutere i Android telefone.

Novčane transakcije vršene su posredstvom Western Uniona, a u pojedinim slučajevima kladioničarima ili članovima njihovih obitelji je prijećeno ako na račun ne uplate novac. Prema procjenama policije, na taj način su zaradili skoro dva milijuna maraka. Vjeruje se da je na razrađeni sistem prijevare nasjelo više od 2.000 korisnika interneta.

Foča kao centar prevaranata

Foča je u posljednje dvije godine postala centar kladioničarskih prijevara u regiji, piše 'Dnevni avaz'. Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović nema objašnjenje kako se to dogodilo.

"Naša uprava je dosta radila na otkrivanju tih prijevara, koje su se u Foči omasovile s aspekta počinitelja. Ta je pojava vrhunac dostigla 2017., kada smo i proveli akciju 'Dojava'. Od tada smo nadležnim tužiteljstvima podnijeli više od 180 izvještaja o kaznenim djelima protiv desetaka osoba", rekao je Kostović.

Iako je policija već zadala udarce kladioničarskoj mafiji te uhitila desetke prevaranata koji su se bahatili novcem naivnih građana, ova pošast nije iščeznula. Bosna i Hercegovina je država s najviše registriranih kladionica u Europi, u kojoj se na klađenje troši više od milijardu maraka godišnje i predstavlja pogodno tlo za prevarante.

Kopirati
Drag cursor here to close