Osuđujuća presuda

Kalesija: Obitelj dilala više vrsta droge

Narkotike je predavao ostalim članovima, koji su imali različite uloge u grupi, te su drogu vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskoj županiji.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 02. 2019. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Županijskog suda Tuzla je po optužnici županijskog Tužiteljstva donijelo i objavilo osuđujuću prvostupanjsku i nepravosnažnu presudu za šest članova grupe koju je organizirao Admir J. iz Kalesije, a zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, i izreklo im ukupnu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina i osam mjeseci.

Admir J., kao organizator ove grupe koja se bavila prodajom različitih narkotika, je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i 10 mjeseci, dok je Demir J. osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci. Njima se uz pomenuto kazneno djelo optužnicom na teret stavlja i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Ostalim članovima ove grupe, Aldinu J., Smilji Č., Feridu J. i Almi Ć., su izrečene kazne zatvora u trajanju od po jednu godinu i jedan mjesec.

Iz Tužiteljstva podsjećaju, optužnicom se terete da je Admir J. organizirao grupu unutar svoje obitelji, u kojoj su bili i pomenuti, te da je u periodu od srpnja 2017. godine do travnja 2018. godine od određenih osoba iz Sokoca, i na drugim lokacijama, nabavljao veće količine opojnih droga canabis (marihuana), heroin, kokain, amfetamin-speed i MDMA-extazy.

Narkotike je predavao ostalim članovima, koji su imali različite uloge u grupi, te su drogu vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskoj županiji.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije, Odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, su po nalogu Tužiteljstva i uz naredbu Županijskog suda Tuzla 9. travnja 2018. godine izvršili pretrese na šest lokacija u Kalesiji i na jednoj lokaciji u Tuzli, nakon čega su ove osobe lišene slobode. Prilikom pretresa je pronađena određena količina amfetamina, veći iznos novca, dva pištolja, te drugi predmeti koji su služili ili koji potiču iz izvršenja kaznenih djela.

Nakon 10 mjeseci provedenih u pritvoru, Županijski sud Tuzla je svim optuženim osobama ukinuo ove mjere, uz obrazloženje da nakon izricanja prvostupanjske presude pritvor nije neophodan za nesmetano vođenje daljeg kaznenog postupka.

Tužiteljstvo će sačekati prijem pismenog otpravka presude te će se najvjerojatnije izjaviti žalba Vrhovnom sudu FBiH, te također i žalba na odluku o ukidanju mjere pritvora, navodi se iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close