Putem mobitela

Iz zatvora rukovodio akcijom zastrašivanja pravosudnih službenika

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanske županije su po nalogu Tužiteljstva i uz naredbu Općinskog suda Tuzla 13. rujna 2017. godine izvršili pretrese određenih prostorija KPZ Tuzla i na nekoliko lokacija u Lukavcu
Vijesti / Crna Kronika | 16. 12. 2017. u 02:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je sucu za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Zihniju Sinanovića (26), Almina Sinanovića (33) i Amira Korlatovića (35), svi iz Lukavca. Zbog drugih kaznenih djela od ranije se u pritvorskoj jedinici Kazneno popravnog zavoda u Tuzli nalazi Aldin Hodžić (30), dok su različite mjere zabrane predložene za Larisu Sušić (35) i Sediju Hodžić (54), također iz Lukavca.

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti u grupi koju je organizirao Aldin Hodžić u periodu od srpnja do prosinca 2017. godine kao suučesnici počinili veći broj kaznenih djela i to udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, produženo kazneno djelo prijevara, prinuda prema osobi koja vrši pravosudnu funkciju, oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti.

Aldin Hodžić je osumnjičen da je iz pritvorske jednice KPZ Tuzla organizirao grupu u kojoj su bili i ostali osumnjičeni te da je putem dva mobilna telefona koja su mu oni ranije unijeli u KPZ, u više navrata i u dužem periodu pozivao srodnike četiri druga pritvorenika i lažno im obećavao i dovodio u zabludu da svojim ili nečijim drugim utjecajem na nositelje pravosudnih funkcija ili druge sudionike u kaznenom postupku, može ishodovati njihovo puštanje iz pritvora.

Pri tome je ostale osumnjičene angažirao da se lažno predstavljaju, sastaju sa srodnicima pritvorenika ili sudjeluju u prijevarama na drugi način, te da od srodnika pritvorenika uzimaju novac kako bi navodno ishodovali njihovo puštanje iz pritvora, navodi se u priopćenju iz tužiteljstva.

Hodžićevi suučesnici su od članova obitelji drugih pritvorenika uzimali novac za obećane usluge, a tijekom dosadašnjeg dijela istrage je utvrđeno da su Hodžiću ili sebi na taj način pribavili protupravnu imovinsku korist i oštetili druge za oko 36.000 KM.

Također, Aldin Hodžić je osumnjičen i da je u pismu i preko drugih osumnjičenih upućivao ozbiljne prijetnje postupajućem sucu Općinskog suda Tuzla pokušavajući iznuditi da donese rješenje o ukidanju pritvora za njega prije donošenja presude u predmetu.

U srpnju 2017. godine je preko suučesnika platio i angažirao nepoznatog počinitelja koji je po njegovom nalogu betonskom pločom razbio prednje vjetrobransko staklo na automobilu u vlasništvu suca. U rujnu 2017. godine je, također preko suučesnika, platio i angažirao D.M iz Lukavca, koji je razbio vjetrobransko staklo, izbušio gume i oštetio unutrašnjost automobila sucu Općinskog suda Tuzla. Protiv ove osobe je također otvorena istraga u ovom Tužiteljstvu, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

Podsjećamo, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanske županije su po nalogu Tužiteljstva i uz naredbu Općinskog suda Tuzla 13. rujna 2017. godine izvršili pretrese određenih prostorija KPZ Tuzla i na nekoliko lokacija u Lukavcu, te su osumnjičeni lišeni slobode.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni su predati u nadležnost Tužiteljstva, donesena je naredba o provođenju istrage i ispitani su na okolnosti izvršenja kaznenih djela. Istraga u ovom predmetu je i dalje u tijeku, navedeno je iz Županijskog tužiteljstva TŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close