Istraga

Radnici iz Zenice osumnjičeni za paljevinu u 'Energoinvestu'

Šehovac ističe da je nad osobama izvršena kriminalistička obrada i izvještaj je dostavljen Tužiteljstvu koje će dalje poduzimati mjere i radnje.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 08. 2019. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je u četvrtak da postoje osnove sumnje da su požar u bivšoj tvornici 'Energoinvest' u Istočnom Sarajevu na objektima u vlasništvu poduzeća 'Elektroinženjering' izazvale osobe čiji su inicijali N.B. i J.H. iz Zenice.

Šehovac je rekao medijima da su danas Okružnom javnom tužiteljstvu dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ovih osoba zbog osnova sumnje da su kao radnici poduzeća 'Tola company' iz Zenice 10. kolovoza, vršeći radove na pomenutom objektu, počinili krivično djelo 'Paljevina'.

Srna neslužbeno saznaje da je riječ o Namiru B. (25) i Jasminu H. (42) za koje se sumnja da su izazvali požar nepažnjom tijekom rada koristeći otvoreni plamen upotrebom 'brenera'. Šehovac ističe da je nad osobama izvršena kriminalistička obrada i izvještaj je dostavljen Tužiteljstvu koje će dalje poduzimati mjere i radnje.

On je naglasio da će materijalna šteta biti naknadno utvrđena, a izgorjelo je i uništeno oko osam tisuća metara četvornih krovne konstrukcije.

Šehovac je podsjetio da je 10. kolovoza prijavljen požar na ovom objektu koji je ugašen 11. kolovoza, a 12. kolovoza je izvršen očevid pod nadzorom nadležnog tužitelja i uz prisustvo vještaka protupožarne zaštite. On je rekao da je tužitelj ovaj događaj okvalificirao kao krivično djelo 'Paljevina', te naredio poduzimanje svih potrebnim mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

Kopirati
Drag cursor here to close