Načelnik Konjica za Bljesak

Gačić nije trebao biti na slobodi

Svi postavljaju isto pitanje, zašto je Edin Gačić bio na slobodi
Vijesti / Crna Kronika | 05. 02. 2019. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nas nitko ne može prepasti'', rekao je načelnik Konjica Emir Bubalo za Bljesak.info, komentirajući jučerašnje tragično ubojstvo u Konjicu.

Kaže da nema nikakve informacije o tome krije li se ubojica u Konjicu.

Nije trebao biti na slobodi

''Ovo što se dogodilo je tragedija. Kriv je sudac koji ga je pustio, čovjek koji je više puta ubio i koji je ubio svoju majku ne može biti na slobodi. To nije normalno i evo nedužna osoba opet je stradala'', rekao je Bubalo.

Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a kaže za Bljesak.info kako su na lociranju i privođenju osumnjičenog angažirane sve raspoložive policijske snage te da svaku novu informaciju koju policija dobije provjerava na terenu.

Uvjeren je da će ubojica biti brzo uhvaćen.

Intenzivna potraga

''Sigurnosna situacija u HNŽ-u je zadovoljavajuća, iako su se dogodila dva ubojstva u samo par dana, poznati su počinitelji oba ubojstva, jedan je u pritvoru a za drugim se intenzivno traga, te je samo pitanje vremena kada će i drugi biti uhićen'', zaključio je Marić.

I ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da će policija Srpske pomoći kolegama iz Federacije BiH u potrazi za osumnjičenim za ubojstvo Edinom Gačićem, ukoliko se on pojavi na području Srpske.  "U tom slučaju ćemo pomoći da ta osoba bude locirana, uhićena, ponovo procesuirana i zatvorena. Riječ je o osobi koja je morala biti pod stalnim nadzorom i kontrolom policije jer se takvi, kao što vidimo, uvijek vraćaju na put svojih zlodjela", rekao je Lukač novinarima u Banja Luci.

Upozoreno na Gačića

Edham Veladžić, direktor Kazneno-popravnog zavoda u Bihaću, u kojem je jedno vrijeme bio pritvoren Edin Gačić, ubojica iz Konjica, u srpnju 2017. godine, nekoliko dana pred njegovo puštanje na slobodu, sve nadležne institucije je upozorio da ovaj ''pacijent'' priprema novo ubojstvo.

Podsjetimo, ubojstvo Sauda Sultanića dogodilo se jučer oko 7:30 sati, nakon što je ubijeni otvorio trgovačku radnju. Ubojica Edin Gačić je ispalio tri hica, a potom, kako se spekulira, Sultanića nekoliko puta ubo i nožem. Motiv ovog svirepog ubojstva potpuno je nejasan, a snimila ga je i nadzorna kamera.

Za osumnjičenog se tvrdi da je nedavno izašao iz zatvora nakon izdržane dvije trećine kazne za ubojstvo majke, a da je ranije već bio u zatvoru zbog ubojstva suborca iz rata. Na jednom od svoja dva profila na društvenoj mreži Facebook nudio je i turističke usluge, a kao zanimanje je naveo da je terorista. U kući osumnjičenog pronađene su veće količine naoružanja i eksploziva.

Kopirati
Drag cursor here to close