Ukupno 15 stranaca

Gacko: Britanac krijumčario Iračane

Vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 08. 2018. u 00:08 Bljesak.info
Kopirati

Službenici Jedinice granične policije Trebinje 22.8. spriječili su krijumčarenje sedmero državljana Iraka iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu. Otkriveni su graničnom kontrolom BMW-a, nacionalnih oznaka Velike Britanije, u graničnom pojasu na području Gacka.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozilom je upravljao M.B.Y. (1986.), državljanin Velike Britanije. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, M.B.Y. lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Krijumčarenje ljudi', te uz izvještaj o kaznenom djelu predat Tužiteljstvu BiH.

Vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. U skladu s Zakonom o strancima državljani Iraka su prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Istoga dana, službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad Granične policije BiH na cestovnoj komunikaciji Ustiprača-Rogatica otkrili su dva taksija u kojima se nalazilo osam stranih državljana. Vozilima su upravljali bh. državljani V.P. (1956.) i B.M. (1964.).

U trenutku kontrole migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Indije. U tijeku je daljnji rad na ovom predmetu, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati