Dva auta

Gačani pokušali krijumčariti 10 migranata

U policiji navode da su obje osobe lišene slobode, a dva vozila su prebačena u depozit Policijske postaje Trebinje.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 11. 2019. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije osobe lišene su slobode protekle noći na području bilećkog sela Brestice nakon što je policija otkrila da su prevozile 10 migranata, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Trebinje.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje su, radeći prema planu sprječavanja nelegalnih migracija i krijumčarenja ljudi, upratili vozilo džip koje je vozač, bježeći ispred policijske patrole, nakon izvjesnog vremena zaustavio i pobjegao, a u vozilu ostavio deset migranata.

Policija je u blizini pronašla i vozilo marke Golf IV i u njemu osobu koja je bilo u pratnji i 'čistilo put' za krijumčarenje migranata. Policija je pregledom terena ubrzo pronašla i osobu koja je pobjegla.

U policiji navode da su obje osobe lišene slobode, a dva vozila su prebačena u depozit Policijske postaje Trebinje. Od pronađenih deset migranata, pet je iz Maroka, a pet iz Sirije.

"Tijekom noći urađen je očevid, a migranti su prevezeni u prostorije Policijske uprave i nad njima se vrši kriminalistička obrada", kažu u policiji. Srna neslužbeno saznaje da su migrante prevozile osobe s područja Gacka.

Kopirati
Drag cursor here to close