Bingo

Dojava o bombi u Tuzli: 'U automobilu je 15 kg eksploziva'

Prilikom dojave, navedeno je da se u automobilu koji je parkiran u podzemnoj garaži ovog objekta nalazi 15 kilograma ekspozivne materije.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 07. 2018. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U objektu ''Bingo City Centar'' u Tuzli u utorak je oko 15:20 sati nepoznata osoba dojavila da je postavljena eksplozivna naprava.

Kako su za 'Dnevni avaz' potvrdili iz MUP-a Tuzlanske županije, posjetitelji i radnici ''Bingo City Centra'' su evakuirani.

Prilikom dojave, navedeno je da se u automobilu koji je parkiran u podzemnoj garaži ovog objekta nalazi 15 kilograma ekspozivne materije.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Tuzlanske županije, zajedno sa psima tragačima, pregledvaaju pojedinačno automobile u podzemnoj garaži, nakon čega vlasnici budu zamoljeni da vozila izvezu iz garaže.

Kontradiverzioni pregled garaže u tuzlanskom "Bingo city centru" završen je večeras, a u garaži ovog objekta ostalo je nekoliko nepregledanih vozila čiji se vlasnici nisu pojavili, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) Tuzlanske županije.

Pripadnici MUP-a ostat će do jutra u tom centru, odnosno dok se ne pojave i ostali vlasnici automobila kako bi bila pregledana i njihova vozila.

"Bingo city centar", nakon pregleda većine automobila u podzemnoj garaži, nastavio je sa radom.

Kopirati
Drag cursor here to close