Migranti i izbjeglice

Britanija: Deseci tijela u zadnjih 20 godina pronađeni u kamionima

U kolovozu 2014. godine u brodskom kontejneru u Essexu pronađena su tijela 36 Afganistanaca, od kojih je bilo 15 djece.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 10. 2019. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daily mail je podsjetio javnost na neke od najgorih slučajeva posljednjih godina, gdje su unutar kamiona pronađeni deseci tijela na području Engleske, a povod je pronalazak 39 tijela u hladnjači u Essexu, gdje je prema prvim rezultatima istrage temperatura bila namještena na minus 25 stupnjeva.

Tako je prije 19 godina u Kentu pronađeno 58 tijela kineskih državljana koji su bili na putu od Belgije do Britanije. Carinici su tijela pronašli u kamionu koji je prevozio rajčice 18.6. 2000. godine. Među tijelima su se nalazila 54 muškarca i četiri žene, a istragom je utvrđeno da je otvor za zrak bio zatvoren, te su na taj način i umrli.

Vozač kamiona Perry Wacker je dobio 14 godina zatvorske kazne.

U kolovozu 2014. godine u brodskom kontejneru u Essexu pronađena su tijela 36 Afganistanaca, od kojih je bilo 15 djece. Tijekom 2016. godine dva krijumčara ljudima su dobili kaznu od 17 godina zatvora.

U listopadu 2001. godine u prikolici kamiona pronađeno je 26 izbjeglica iz Šri Lanke. Oni su pronađeni u luci Dover i na svu sreću svi su preživjeli put. Međutim policijski organi su istragom utvrdili da je bilo pitanje minuta kada bi se svi ugušili, jer je otvor za zrak bio jako mali.

Također, britanski carinici i policija su zabilježili slučaj u kolovozu 2015. godine kada je pronađeno 71 tijelo migranata u hladnjači. Među njima je bilo četvoro djece i jedna beba.

Kopirati
Drag cursor here to close