Akcija Cer

Brčko: Uhićeno 17 osoba, među njima i policajci

Za pet osoba rapisane su tjeralice, rečeno je danas na konferenciji za medije policije Brčko distrikta
Vijesti / Crna Kronika | 25. 09. 2019. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U policijskoj akciji, provedenoj na području Brčkog, Tuzlanske i Posavske županije, uhićeno je 17 osoba, među kojima je jedan pripadnik policije Brčko distrikta, kao i dva bivša pripadnika drugih policijskih agencija iz BiH.

Za pet osoba rapisane su tjeralice, rečeno je danas na konferenciji za medije policije Brčko distrikta, prenosi Srna.

U akciji "Cer", provedenoj tijekom utorka, pronađeno je i oduzeto tri kilograma amfetamina (speeda), ulične vrijednosti veće od 40 000 maraka, 300 grama marihuane vrijednosti 2 000 maraka, extazija i drugih medicinskih opojnih droga, oružje, streljivo, sim kartice, te 16 000 maraka novca različitih apoena proisteklih iz prodaje droge.

Šef policije Brčko distrikta Goran Pisić rekao je da je policijski službenik, koji je lišen slobode, suspendiran, te da je u postupku obrade bilo 27 osoba od kojih su 10 povratnici u vršenju krivičnih djela. "U dosadašnjim aktivnostima došli smo do pouzdanih činjenica i dokaza koji ukazuju na to da je policijski službenik počinio teže povrede radne dužnosti", istaknuo je Pisić.

Akciju "Cer" policija Brčko distrikta provela je po naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužiteljstva distrikta, a u suradnji sa ministarstvima unutarnjih poslova Tuzlanske i Posavske županije i Agencije za istrage i zaštitu BiH. Akcija je usmjerena na prikupljanje, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog prometa opojnih droga i oružja.

Kopirati
Drag cursor here to close