Nakon utakmice Srbija - Švicarska

Brčko: Uhićeni 'navijači' koji su zapalili restoran

Za ovo kazneno djelo Kaznenim zakonom Brčko distrikta predviđena je zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 06. 2018. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija Brčko distrikta uhitila je dvije osobe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo izazivanje opće opasnosti tako što su bacili navijačke baklje na restoran “Palma”, vlasništvo obitelji Zejneli, koji se nalazi u centru Brčkog.

Slučaj je policiji prijavljen u petak oko 23 sata. Građanin je prijavio da je neko iz grupe navijača nakon javnog praćenja utakmice između Srbije i Švicarske na Blatuši u Brčkom bacio baklju na krov restorana “Palma” u ulici Miroslava Krleže.

"Odmah po prijavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici, koji su prikupljali potrebna obavještenja i tragove. Tom prilikom utvrdili su da su nepoznati počinitelji bacili dvije baklje u pravcu objekta, od kojih je jedna gorjela na krovu, te da je pored toga bačen i kamen na objekt, prilikom čega je došlo do manjeg oštećenja na ulaznim vratima", naveli su iz brčanske policije.

Ovakvo ponašanje su najoštrije osudili građani i zatražili od nadležnih da što prije utvrde sve činjenice i okolnosti vezane za ovaj slučaj.

Policija je tijekom iste noći i narednog jutra obavila očevid i poduzela potrebne istražne mjere i radnje, te došla do saznanja i dokaza da se u direktnu vezu s ovim kaznenim djelom dovode S. D. (28) i S. S. (25), oba sa područja Brčkog.

Oni su privedeni na kriminalističku obradu u službene prostorije policije, nakon čega će protiv njih brčanskom Tužiteljstvu biti podnesen izvještaj zbog izazivanja opće opasnosti.

Za ovo kazneno djelo Kaznenim zakonom Brčko distrikta predviđena je zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine.

Kopirati
Drag cursor here to close