Korupcija

Bivšem direktoru firme Putevi Brčko devet mjeseci zatvora

Marinković je bio optužen da je od 2013. do 2016. kao direktor JP 'Putevi Brčko' u 18 procedura javnih nabavki postupao suprotno ovlaštenjima i odgovornoj dužnosti u tom poduzeću
Vijesti / Crna Kronika | 01. 03. 2020. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši direktor Javnog poduzeća (JP) 'Putevi Brčko' Dragan Marinković pravosnažno je osuđen zbog korupcije na devet mjeseci zatvora, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Marinkoviću je izrečena jednogodišnja zabrana vršenja dužnosti odgovorne osobe u javnim poduzećima, u koju se neće računati vrijeme provedeno na izdržavanju kazne. On je pravosnažno osuđen po 15 točaka optužnice koja je podignuta 2017. godine, dok je po tri točke oslobođen, navodi Srna.

Marinković je bio optužen da je od 2013. do 2016. kao direktor JP 'Putevi Brčko' u 18 procedura javnih nabavki postupao suprotno ovlaštenjima i odgovornoj dužnosti u tom poduzeću, kao i da je po vlastitom izboru ili putem drugih zaposlenih 'Puteva Brčko' dodijelio 18 ugovora o nabavci za to poduzeće ukupne vrijednosti oko 150.000 KM.

Odbijanjem žalbi pred Apelacionim sudom distrikta, njemu je pravosnažno potvrđena kazna zatvora u trajanju od devet mjeseci i mjera sigurnosti jednogodišnje zabrane vršenja dužnosti odgovorne osobe u javnim poduzećima, koje mu je prethodno u prvostupanjskom postupku izrekao Osnovni sud Brčko distrikta, navedeno je u priopćenju Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close