I dalje haraju

Bankomati na meti razbojnika diljem BiH

Razbojnička banda je u svibnju ove godine eksplozivom raznijela bankomat u Blagaju kod Mostara, a potom na Bišću Polju (Mostar), a 24. srpnja u Hadžićima.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 09. 2019. u 07:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poziv žene koja se nije predstavila u srijedu oko četiri sata ujutro na noge je digao policiju iz Odžaka kada je prijavljena strahovita eksplozija u centru grada. Dežurni policajac odmah je posumnjao o čemu se radi, a patrola je potvrdila njegove indicije na mjestu događaja - bankomat UniCredit banke u Titovoj ulici dignut je uzrak, navodi 'Dnevni avaz'.

"U 4:20 sati nazvala nas je žena koja je ispred poslovnice UniCredit banke čula jaku eksploziju. Patrola je uočila da je nepoznatom eksplozivnom napravom raznesen izlog banke te da je došlo do oštećenja bankomata i unutrašnjosti objekta", kažu iz MUP-a Posavske županije.

"Obavili smo informativne razgovore s građanima koji bi nam mogli dati korisne informacije o razbojnicima", dodali su iz policije. Za sada se provjerava koliko novca je odneseno iz bankomata.

"Riječ je o profesionalno organiziranoj bandi koja obilazi gradove u BiH i eksplozijom uništava bankomate te krade novac. Zajedničko za većinu napada je da su izvršeni u ranim jutarnjim satima i to većinom oko četiri sata ujutro", pojasnio je izvor iz istrage.

S tim u vezi, Federalna uprava policije je tijekom četvrtka organizirala akciju u nekoliko gradova, gdje je ukupno privedeno 13 osoba koje se dovode u vezu sa uništavanjem bankomata u nekoliko gradova u Federaciji BiH iz kojih je odnesen znatan dio novca. Grupa privedenih osoba se dovodi u vezu i sa razbojništvima na benzinskim crpkama, trgovinama.

Nakon provedene akcije gdje je 13 osoba lišeno slobode i izvršeni pretresi gdje su pripadnici FUP-a između ostalog izuzeli oko 15 kg eksploziva, veći iznos otuđenog novca, oružje i druge podesne predmete koji su korišteni prilikom pljački, upriličena je konferencija za medije.

Jedno od pitanja medija odnosilo se na zadnji slučaj eksplozije bankomata u Odžaku, za što su ovlaštene osobe iz FUP-a kazale da ovaj slučaj nije bio uključen u višemjesečnu istragu, ali d anjihove kolege intenzivno rade na pronalasku počinitelja.

Napad na bankomat UniCredit banke u Bosanskom Šamcu 10. srpnja ove godine izvršen je također oko četiri sata ujutro, kada većina građana spava. Pljačka bankomata Raiffeisen banke početkom travnja ove godine ispred TC 'Bingo' u Orašju također je izvršena u isto vrijeme.

Dva dana nakon pljačke bankomata u Bosanskom Šamcu izvršen je eksplozivni napad i na dva bankomata ispred trgovačkog centra 'Best' u Novom Travniku. U tom napadu lopovi nisu odnijeli nijednu marku! Razbojnička banda je u svibnju ove godine eksplozivom raznijela bankomat u Blagaju kod Mostara, a potom na Bišću Polju (Mostar), a 24. srpnja u Hadžićima.

Većinu eksplozija na bankomatima pljačkaši su izazvali plinskom eksplozijom. Prema službenim informacijama iz UniCredit banke, od početka lipnja prošle godine pa do danas na meti razbojnika najmanje 15 puta su bili bankomati ove banke, mada su razbojnici eksplozivom uništavali i bankomate drugih banaka u BiH širom zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close