Potvrđena optužnica

Banja Luka: Zaprijetio tužiteljici pa završio na sudu

Tužiteljica je radila na predmetu protiv njega zbog krivičnog djela 'Iznude', a Nović joj je prijetio da će je ubiti
Vijesti / Crna Kronika | 17. 10. 2019. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okružni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu protiv Gorana Novića zbog sumnje da je prijetio tužiteljici Okružnog javnog tužiteljtva Doboj Nataši Božičković. Optužnicu protiv Novića podiglo je Republičko tužiteljstvo Republike Srpske.

Nović se tereti da je 5. srpnja ove godine u 19:32 sati u Derventi, putem svog mobitela, na mobilni telefon oca tužiteljice posalo SMS poruku prijetećeg sadržaja. Otac je odmah pozvao svoju kćerku – tužiteljicu Božičković – i obavijestio je da je dobio prijeteću poruku.

U Republičkom tužiteljstvu su rekli da je ovo izazvalo uznemirenost i strah kod tužiteljice i njene obitelji. Prema navodima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), čiji su službenici priveli Novića, on je tužiteljici uputio ozbiljne prijetnje opasne po život, a koje su u direktnoj vezi sa poslom koji obavlja.

Tužiteljica je radila na predmetu protiv njega zbog krivičnog djela 'Iznude', a Nović joj je prijetio da će je ubiti, navodi BIRN.

Tužitelj je predložio da se Noviću ukine pritvor te da mu se odredi mjera zabrane napuštanja boravišta, uz dodatnu mjeru privremenog oduzimanja putnih isprava i uz zabranu izdavanja novih, kao i zabranu korištenja osobne iskaznice za prelazak granice.

Kopirati
Drag cursor here to close