Uhićen Britanac

Auta iz Britanije na sumnjiv način prebacivao u BiH

Slobode je lišen prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a prema naredbi postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 10. 2019. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, 7. listopada, lišili su slobode državljanina BiH i Velike Britanije, A.B. (1970.), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'Carinska prijevara' iz člana 216. stav (3) Krivičnog zakona BiH.

Slobode je lišen prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, a prema naredbi postupajućeg tužitelja Tužiteljstva BiH.

Ova osoba se sumnjiči da je u vremenskom periodu od 2017. do 2019. godine, preko kopnenih međunarodnih graničnih prijelaza, kao i van graničnih prijelaza, iz smjera Republike Hrvatske dovezao na teritoriju BiH veći broj motornih vozila registarskih oznaka Velike Britanije (najmanje 92 motorna vozila).

Nakon toga je ista prodavao na širem području BiH, a prilikom čega navedena vozila nije prijavljivao za carinjenje na ulazu u BiH, čime je nanesena šteta proračunu BiH u iznosu od više stotina tisuća KM. Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, A.B. je, 8. listopada, predan Tužiteljstvu BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close