Osiguravao alibi

Amerikanac u Crnoj Gori zapalio dva vozila, pa prešao u BiH

"Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je J.M. nakon što je izašao iz Crne Gore nedugo zatim ilegalno ušao u Crnu Goru, pa je nakon izvršenog kaznenog djela opet ilegalno napustio teritoriju Crne Gore"
Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2018. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poliicja je uhitila Jamieja Martineza (48) iz Sjedinjenih Američkih Država zbog sumnje da je 29. listopada u nikšićkom naselju Miločani zapalio vozila u vlasništvu Mlađena Božovića, i njegove kćerke Jasmine.

Kako je priopćeno iz Uprave policije, sumnja se da je upotrebom zapaljive tečnosti Martinez polio vozila i otvorenim plamenom izazvao požar.

"Policijski službenici su odmah nakon zaprimljene prijave izašli na mjesto događaja i o događaju obavijestili nadležnog tužitelja. Policija je izvršila očevid mjesta događaja u prisustvu vještaka za požare, eksplozije i havarije.

Tijekom vršenja očevida utvrđeno je da je požar na putničkim motornim vozilima marki Renault Megane i Ford Fusion podmetnut, a sa mjesta događaja izuzeto je više materijalnih tragova koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Usljed djelovanja požara vozila su u potpunosti uništena dok je na objektu nastupila materijalna šteta", navedeno je iz policije.

Iz policije navode da je mogući motiv paljenja vozila nesuglasice Martineza sa obitelji Božović, piše portal Vijesti.me.

"On je, kako se sumnja, ovo kazneno djelo detaljno planirao i pripremao. Tome u prilog ide činjenica njegovog pokušaja osiguravanja alibija, na način što je 26. listopada napustio teritoriju Crne Gore na jednom graničnom prijelazu sa Bosnom i Hercegovinom, da bi 29. listopada pokušao da uđe u Crnu Goru na isti granični prijelaz, kojom prilikom je zaustavljen od strane granične policije i sproveden u CB Nikšić.

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je J.M. nakon što je izašao iz Crne Gore nedugo zatim ilegalno ušao u Crnu Goru, pa je nakon izvršenog kaznenog djela opet ilegalno napustio teritoriju Crne Gore", navodi se u priopćenju.

Nakon dovođenja u službene prostorije J.M. je odveden u Opću bolnicu Nikšić gdje su mu konstatirane ozljede u predjelu ruku i glave u vidu opekotina, a koje po vremenu nastanka odgovaraju vremenu izvršenja kaznenog djela, dodaje se u priopćenju policije.

Kopirati
Drag cursor here to close