Fokus i Trebević

Akcije protiv dilera: Uhićeno 19 osoba

U okviru ovih akcija slobode je lišeno 18 osoba, a pretresi su izvršeni na 21 lokaciji na teritoriji grada Zvornik i općina Vlasenica, Milići, Sokolac, Pale i Gacko, priopćeno je iz MUP-a Srpske.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 05. 2018. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske realiziraju operativne akcije kodnog naziva "Fokus" i "Trebević" koje su usmjerene na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga, te nedozvoljene trgovine.

U akcijama kodnog naziva "Trebević" i "Fokus" na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik uhićeni su Milenko Samardžić (59), Velibor Vuković (26) i Željko Đuričić (32), saznaje Srna. Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo uhićeni su Vladimir Mačar (39), Dejan Marković (22), Velemir Ponjarac (38) i Srđan Pržulj (21).

Prema saznanjima Srne, među uhićenim su i Mladen Zirojević, Velibor Mavrak (28), Aleksandar Telebak (26), Dragan Slijepčević (41), Bogdan Mučibabić (30), Vedran Kandić (22), Tomo Antelj (25), Dejan Miljanić (25), Blagoje Šukić (23) i Katarina Denda (22).

U akcijama "Fokus" i "Trebević", koje su proveli policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske, uhićeno je 19 osoba, a za sada nepoznat je identitet dvije uhićene osobe čiji su inicijali I.H. (59) i B.DŽ. (43), obje osobe iz Sarajeva.

Iz MUP-a Srpske je priopćeno da je u tijeku kriminalistička obrada nad osobama lišenim slobode, te da će nakon toga u zakonskom roku biti sprovedeni u nadležnost okružnih javnih tužiteljstava Trebinje i Istočno Sarajevo.

U akcijama "Fokus" i "Trebević" zaplijenjeno je oko pola kilograma opojne droge heroin, određena količina marihuane i kokaina, oko 30.000 paklica cigareta bez akcizne markice, precizna vaga za vaganje, kao i određena količina streljiva.

Pretresi su izvršeni na 21 lokaciji na području grada Zvornik, te općina Vlasenica, Milići, Sokolac, Pale i Gacko. Akcije su bile usmjerene na otkrivanje organizovanih kriminalnih grupa koje su na području Istočnog Sarajeva, Zvornika, Pala i Gacka vršile promet raznih vrsta opojnih droga, kao i promet akciznom robom bez markica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close