A1

Akcija više agencija: U Trebinju zaplijenjeno 100 kg droge

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode bit će predata postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 11. 2019. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom nedjelje su na području Trebinja, u suradnji sa policijskim službenicima Granične policije BiH i službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, realizirali operativnu akciju kodnog naziva 'A1', prilikom koje su otkrili i privremeno oduzeli oko 100 kilograma opojne droge.

Tijekom akcije pretreseno je teretno motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Republike Crne Gore, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 100 vrećica u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kanabis sativa ukupne težine oko 100 kilograma.

Pored navedenog privremeno je oduzet jedan mobilni telefon sa pripadajućom sim karticom, teretno motorno vozilo na kojem je bio ugrađen prepravljeni rezervoar u kojem je otkrivena opojna droga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Vozač teretnog motornog vozila lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 250. KZ BiH 'Organizirani kriminal', u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. 'Neovlašteni promet opojnim drogama' istog zakona.

Foto: SIPA / Zaplijenjena droga

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode bit će predata postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje. Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa policijskim službenicima Granične policije, MUP-a Republike Srpske i službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

"Navedenim institucijma, policijskim agencijama i organima zahvaljujemo se na pruženoj pomoći i suradnji prilikom realizacije ove operativne akcije", navodi se iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Tereteno motorno vozilo kojim je upravljao državljanin Crne Ggore stiglo je u Bosnu i Hercegovinu na granični prijelaz Deleuša. Nakon toga vozilo je sprovedeno u carinsku ispostavu Trebinje, gdje je detaljno pregledano.

Prilikom pregleda vozila službenici UIO koristili su posebnu specijalističku opremu 'Buster i Endoscope', koju je Upravi donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS, navedeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close