Promet drogama

Akcija SIPA-e u Istočnom Sarajevu zbog droge u Gabeli

Osoba je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Organizirani kriminal'
Vijesti / Crna Kronika | 25. 10. 2019. u 20:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (25.10.) na području Istočnog Sarajeva, u okviru operativne akcije kodnog naziva 'Tebra' lišili slobode jednu osobu.

Osoba je lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Organizirani kriminal' u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. istog zakona 'Neovlašteni promet opojnim drogama'.

Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Bljesak.info saznaje kako se privedena osoba dovodi u vezu sa zaplijenjenom drogom na području Gabele.

Podsjetit ćemo, SIPA je u BiH, a u Hrvatskoj druge policijske agencije su provele ovu akciju gdje je privedeno više osoba zbog navedenih krivičnih djela. Akcija je nastavljena i prije nekoliko dana u Gabeli kod Čapljine gdje je pronađena veća količina droge, oružja, i drugog.

Kopirati
Drag cursor here to close