Nagrada

50.000 eura za snimke o ubojstvu Dragičevića

Udruženje jamči da će identitet svih koji im dostave navedene video snimke biti potpuno zaštićen, i da će im biti isplaćen navedeni novčani iznos.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 02. 2019. u 07:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje "Pravda za Davida i svu djecu BiH" registrirano u Beču raspisalo je nagradu od 50.000 eura za svaki novi vjerodostojan dokaz koji može doprinijeti da se iza rešetaka nađu, kako je navedeno, ubojice i naručitelji ubojstva mladića Davida Dragičevića i njihovi suučesnici.

Na Facebook stranci "Pravda za Davida" navedeno je da Udruženje nudi tu novčanu nagradu ''svakom tko im dostavi snimke s nadzornih kamera Raiffeisen banke, iz ulice Vase Pelagića u Banja Luci, koje pokrivaju prostor parkinga iza Metalske škole, gdje je u noći 18. ožujka 2018. godine, prema svjedočenju Jovanke Bošnjak, teško pretučen David Dragičević'', prenijela je Beta.

''David Dragičević je poslije premlaćivanja iza Metalske škole odvežen policijskom 'Dacijom Duster' u nepoznatom pravcu'', navedeno je u objavi.

Udruženje "Pravda za Davida i svu djecu BiH" također nudi nagradu ''za video snimke na kojima se vide osobe koje fizički zlostavljaju Davida Dragičevića, pošto je otet u središtu Banja Luke''.

''Udruženje ima saznanja iz pouzdanih izvora da ti video zapisi postoje i poziva sve koji imaju saznanja o tome, ili posjeduju video zapise, da im ih dostave'', navodi se u objavi.

Navedeno je i da Udruženje jamči da će identitet svih koji im dostave navedene video snimke biti potpuno zaštićen, i da će im biti isplaćen navedeni novčani iznos.

Udruženje "Pravda za Davida i svu djecu BiH" poziva i sve koji posjeduju snimke nadzornih kamera iz Gospodske ulice, Jevrejske ulice, Zanatskog centra, Ulice Ivana Franje Jukića i ostalih ulica u najužem središtu Banja Luke, da im dostave te snimke za razdoblje od ponoći do 5:00 ujutro 18. ožujka 2018. godine.

''Svima koji dostave te snimke, a koji mogu doprinijeti dodatnom dokazivanju da je David Dragičević otet i zlostavljan, bit će isplaćen novčani ekvivalent, uz zajamčenu diskreciju'', navodi se u objavi.

David Dragičević je nestao 18. ožujka, a njegovo tijelo nađeno je 24. ožujka na ušću rječice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel. Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt nesretan slučaj, a tužietljstvo je kasnije pokrenulo istragu o ubojstvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici entitetskog MUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close