Kazne?

39 osoba kojima je izrečena mjera izolacije nije zatečeno na adresi

Iz MUP-a apeliraju na sve građane da se strogo pridržavaju naloženih mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom COVID-19
Vijesti / Crna Kronika | 20. 03. 2020. u 14:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FTV / Policija na vratima

Postupajući po zahtjevima nadležnih inspekcijskih organa, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su izvršili 511 kontrola poštivanja izrečenih mjera izolacije, a u 39 slučajeva osobe kojima je izrečena navedena mjera nisu zatečene na adresi.

O tome su odmah obaviješteni nadležni inspekcijski organi radi poduzimanja daljnjih mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Iz MUP-a apeliraju na sve građane da se strogo pridržavaju naloženih mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom COVID-19, pogotovo oni građani kojima su izdana rješenja inspekcijskih organa u vezi izrečene mjere izolacije.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo i dalje će, osim redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, nastaviti kontinuirane aktivnosti na provođenju mjera nadležnih organa i institucija u vezi sa proglašenim stanjem nesreće, najavljeno je iz te institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close