Tuzla

31 godina zatvora zbog suučesništva u ubojstvu

Optužnicom Tužiteljstva Tuzlanske županije su se Zulić i Mulasalihović teretili da su tijekom noći 21. studenog 2016. godine maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima
Vijesti / Crna Kronika | 15. 11. 2019. u 00:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu Županijskog suda Tuzla i donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Fehima Zulića (35) iz Tuzle, te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 31 godine zbog suučesništva u ubojstvu Seada Hajdarevića, počinjenog na okrutan način u Tuzli u studenom 2016. godine, te zbog krivičnih djela 'Oduzimanje tuđe pokretnine' i 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'.

U travnju 2018. godine, zbog ubojstva Hajdarevića, donesena je i pravosnažna presuda za suučesnika Nerima Mulasalihovića (48), također nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

Optužnicom Tužiteljstva Tuzlanske županije su se Zulić i Mulasalihović teretili da su tijekom noći 21. studenog 2016. godine maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja.

Potom su ga vezali i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica ozljeđivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju, navedeno je iz Ureda za informiranje županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close