'Zlatni karat'

30 uhićenih zbog 40 kilograma zlata

Akcija je započeta 6. ožujka a i danas se nastavljaju pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata koje koriste osumnjičene osobe na ukupno 56 lokacija
Vijesti / Crna Kronika | 07. 03. 2019. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru operativne akcije kodnog naziva ''Zlatni karat'', policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili su slobode 30 osoba, zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje više krivičnih djela iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Kako je priopćeno, akcija je započeta 6. ožujka, a i danas se nastavljaju pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata koje koriste osumnjičene osobe na ukupno 56 lokacija širom Bosne i Hercegovine: Sarajeva, Tuzle, Gračanice, Živinica, Tešnja, Maglaja, Cazina, Bihaća, Konjica i Kladnja.

''U dosadašnjem tijeku akcije, pronađeno je i privremeno oduzeto oko 40 kg zlata i srebra i veći iznos novca za koje se pretpostavlja da potiču iz krivičnih djela koja se osumnjičenim stavljaju na teret. Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e biti predane u dalju nadležnost postupajućem tužitelju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine'', priopćila je SIPA.

Operativna akcija ''Zlatni karat'' koja se realizira po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, rezultat je višemjesečnih operativnih i istražnih aktivnosti policijskih službenika SIPA-e. Istraga se odnosi na krivična djela Organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima 'Krijumčarenje', 'Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe', 'Pranje novca', 'Nedozvoljeno skladištenje robe', 'Porezna utaja ili prijevara' i 'Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova', iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Osumnjičene osobe se terete da su u suradnji s drugim osobama, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi vršila krijumčarenje i nedozvoljeno rasturanje neocarinjene robe, točnije predmeta od zlata i srebra.

Kopirati
Drag cursor here to close