Prometne nesreće

Vikend u Hercegovini: Više od 10 ozlijeđenih u 29 sudara

U ovoj prometnoj nesreći lakše tjelesne ozlijede zadobila je A. Š. (2017.) iz vozila Renault Clio te je prevezena u bolnicu Konjic.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 12. 2020. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom vikenda na području Hercegovine dogodilo se 29 prometnih nesreća, prema podacima ministarstava unutarnjih poslova. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) evidentirano je 19, dok je u Županiji Zapadnohercegovačkoj bilo 10 prometnih nesreća.

Veća materijalna šteta

Na području Mostara bilo je devet, na području Stoca tri, na području Prozor-Rame tri, na području Konjica dvije, a na području Čapljine i Jablanice po jedna.

U ŽZH-u, evidentirano je deset prometnih nesreća, od toga šest s manjom i četiri s većom materijalnom štetom, u kojima je dvanaest osoba zadobilo tjelesne ozljede, priopćeno je iz MUP-a ŽHZ-a.

Ozlijeđena 3-godišnjakinja

Iz MUP-a HNŽ-a izdvojili su prometnu nesreću koja se dogodila 26. prosinca, u 15,50 sati na cesti M-17, u mjestu Gornja Bradina. U njoj su sudjelovali A. H. (1997.) iz Mostara s vozilom marke Audi 3 i A. Š. (1990.) iz Konjica s vozilom marke Renault Clio. U ovoj prometnoj nesreći lakše tjelesne ozlijede zadobila je A. Š. (2017.) iz vozila Renault Clio te je prevezena u bolnicu Konjic.

Potpuna obustava prometa na navedenoj cesti, navode, trajala je od 15,50 do 16,30 sati, nakon čega je puštena jedna prometna traka, ali se promet zbog snježnih padavina odvijao otežano do 18 sati kada je normaliziran. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.

21-godišnjakinja u bolnici

Pet minuta kasnije, istoga dana, dogodila se i nesreća na magistralnoj cesti M 16-2 Prozor-Jablanica, u mjestu Ponir. U njoj je sudjelovala M. L. (1999.) iz Ustirame s vozilom marke Renault Clio. Ista je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u Dom zdravlja Rama gdje joj je pružena prva pomoć, nakon čega je prevezena u bolnicu Mostar. Upoznat nadležni tužitelj, izvršen očevid.

Iz MUP-a HNŽ-a navode i da je iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a registrirano 14 prijava; na području Mostara 6, na području Konjica 4, na području Prozor-Rame 2, na području Čitluka 1 i na području Čapljine 1, a u ŽZH-u tri kaznena djela iz oblasti kaznenih djela protiv imovine KZ F BiH, dok je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Također, iz oblasti javnog reda i mira registrirana su četiri prekršaja; po jedno na području Jablanice, Stoca, Neuma i Mostara, a u ŽZH-u evidentirana su dva prekršaja protiv javnog reda i mira. Protiv počinitelja su, dodaju, poduzete zakonom propisane mjere.

Kopirati
Drag cursor here to close