Presuda

20 godina zatvora za stravično trostruko ubojstvo

Prema navodima iz optužnice, Kamenica je, smatrajući da ga bližnji maltretiraju radom u malinjaku te da nije u redu što nema mobitel, unio tri sjekire u kuću…
Vijesti / Crna Kronika | 08. 01. 2019. u 15:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Nezira Kamenicu na 20 godina zatvora zbog brutalnog ubojstva majke, očuha i bake u svibnju 2017. godine u Bogušićima kod Goražda.

Tužiteljstvo je sve vrijeme tvrdilo kako je Kamenica pomno planirao ovo ubojstvo i zatražilo je najstrožu kaznu.

Kamenica je nakon ubojstva bio smješten u Psihijatrijsku kliniku Jagomir u Sarajevu gdje je bio na promatranju, a vještaci su tada utvrdili da je sposoban pratiti suđenje.

Istaknuo je kako je, u razdoblju kada je živio s ocem i maćehom, bio maltretiran i istjerivan iz kuće, te da je, kada se preselio kod majke i očuha, pao u depresiju.

Prema navodima iz optužnice, Kamenica je, smatrajući da ga bližnji maltretiraju radom u malinjaku te da nije u redu što nema mobitel, unio tri sjekire u kuću, od čega je jednu sakrio iza leđa, prenosi Avaz.

Kamenica je 2. svibnja 2017. godine u 19.00 satima u Bogušićima riješio da, na okrutan i podmukao način, pobije ukućane.

Očuha Ifeta, koji je bio za računalom, s leđa je udario po glavi i tijelu, u trenutku kada je ušla njegova majka Zehra.

Kamenica je jednu sjekiru zabio u vrata, a drugom udarao majku po rukama, glavi i tijelu, zadavši joj šest udaraca.

Baku Šemsu je napao sjekirom u njenom krevetu na katu, udarivši je pet puta.

Potom je tijela odvukao u kadu i pokrio dekom, a iz džepova im uzeo novac za autobusnu kartu do naselja Ilidža u Sarajevu, gdje se sljedećeg dana predao.

 

Kopirati
Drag cursor here to close