Nema podataka

10 godina traje misterija leša pronađenog u Neretvi

Leš su pronašli ribari na drvetu uz obalu rijeke Neretve u mjestu Ševaš Polje, južno od Mostara.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 04. 2021. u 20:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije i u Županijskom MUP-u već deset godina istražuju misteriju leša pronađenog u svibnju 2011. godine, piše Avaz.

Leš su pronašli ribari na drvetu uz obalu rijeke Neretve u mjestu Ševaš Polje, južno od Mostara.

Iako je odmah nakon pronalaska leša obdukciju uradio dr. Hamza Žujo, ipak, on se nije mogao izjasniti o nastanku smrti, s obzirom na to da je pronađen u fazi truljenja.

Jedini poznati podatak u vezi s ovim događajem obavijenog velom tajne jeste to da je riječ o muškarcu. Tako se o tom muškarcu, usprkos velikim naporima koji su do sada načinjeni, ne zna ništa, kako je dospio na obalu rijeke, je li ubijen ili je stradao na neki drugi način.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije za Avaz je rečeno da nema pomaka u istrazi i da, zapravo, sva dosadašnja vještačenja koja su urađena nisu donijela pomak.

Pogotovo, kada je riječ o rezultatima vještačenja DNK koja su rađena u Sarajevu.

Kako su podsjetili, uzorci DNK su uspoređivani s uzorcima članova obitelji nestalih osoba s područja cijele HNŽ, ali je potraga za identitetom bezuspješna.

S druge strane, leš se i dalje nalazi u Gradskoj mrtvačnici Čapljina i dok god traje istraga, kako je rekao Josip Perić, direktor, ne smiju ga ukopati pa ni pod oznakom NN.

''Prestao sam ih više i zvati, jer, kada god nazovem, dobijem isti odgovor da se radi na slučaju. U početku se dosta onih čiji su članovi obitelji nestali raspitivali o slučaju. Tko god je čuo da imamo NN leš, svi su željeli saznati informaciju više, ali posljednjih godina skoro više nitko ne pita. Iskreno, i mi bismo voljeli da se stavi točka na slučaj'', kazao je Perić.

Zanimljivo je da su pripadnici GSS-a prije pet i pol godina na lokalitetu Gradina u Međugorju pronašli ljudski kostur, a uz njega konopac, ostatke odjeće i obuće te čakiju. Iako su obavljena sva vještačenja, identitet nije utvrđen.

Kopirati
Drag cursor here to close