10-15 milijuna eura

U IPA 2017 državni program za BiH, naknadno uvršten i projekt iz sektora prometa

Vijesti / BiH-EU | 18. 01. 2017. u 16:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska komisija preporučila je da sektor prometa bude naknadno uvršten u IPA 2017 državni program za Bosnu i Hercegovinu, a ovom važnom i pozitivnom odlukom za BiH, nagrađene su aktivnosti, napori i rezultati koje su ostvarili Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i ministar Ismir Jusko.

Europska komisija je svoju preporuku zasnovala na činjenici da je Vijeće ministara BiH u srpnju prošle godine, na prijedlog ministra Juska, usvojilo Okvirnu strategiju prometa u BiH, koja je predstavljala preduvjet za financiranje sektora prometa kroz IPA II.

Indikativna alokacija za mogući projekt u sektoru prometa u okviru IPA 2017 je 10-15 milijuna eura.

Na sastanku Ministarstva komunikacija i prometa, Direkcije za europske integracije (DEI), odnosno Ureda državnog koordinatora za IPA (DIPAK) i predstavnika Delegacije Europske unije (DEU) održanom 11. siječnja, predstavnici DEU-a su informirali da postoji mogućnost indikativne alokacije za promet i u većem iznosu, i do 20-25 milijuna eura, u ovisnosti od identificiranih prioriteta i raspoloživih sredstava.

Ministarstvo komunikacija i prometa, kao vodeća koordinirajuća institucija za pripremu IPA 2017 prijedloga projekata za promet preuzelo je obavezu da Direkciji za europske integracije, odnosno DIPAK uredu, do 10. veljače dostavi konačan Nacrt prijedloga projekta na engleskom jeziku, da bi se prijedlog projekta mogao pravovremeno uputiti Vijeću ministara BiH na razmatranje i usvajanje, a prije dostave Europskoj komisiji, 28. Veljače, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close