"Tempirana bomba"

Strani analitičari o Macronovoj izjavi: Podsjećaju na Trumpove

''Što više Macron objašnjava svoje viđenje Balkana, to je jasnije da je ono zasnovano na neznanju, pristranosti i aroganciji'', poručio je Florian Bieber.
Vijesti / BiH-EU | 08. 11. 2019. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izjava predsjednika Francuske Emmanuela Macrona kojom je Bosnu i Hercegovinu nazvao "tempiranom bombom" izazvala je reakcije stranih analitičara.

"Macronovo viđenje Bosne i Hercegovine me podsjeća na Trumpove izjave o Ukrajini. Čini se da obojica dobivaju svoje argumente od negdje drugo, od ljudi u Moskvi i Zagrebu koji su opsjednuti svojim susjedima i koji će učiniti sve da ih kontroliraju. Sramno je što je Macron pao na ovo", napisao je na Twitteru Toby Vogel, bruxelleski analitičar

"Što više Macron objašnjava svoje viđenje Balkana, to je jasnije da je ono zasnovano na neznanju, pristranosti i aroganciji. Europska tempirana bomba nije Bosna, nego nedostatak želje Zapadne Europe da razumije da je Europa veća nego samo njezin zapadni dio", poručio je Florian Bieber, politički analitičar, prenosi N1.

"Macron je bio u pravu kada je rekao da je Bosna središnje pitanje za stabilnost Zapadnog Balkana ali krivo shvaća zbog čega je to slučaj. Što se tiče džihadističke prijetnje, obje,  Bosna i Zapadni Balkan se snalaze bolje nego Francuska, bilo po broju stranih terorističkih boraca ili terorističkih napada", smatra Majda Ruge, profesorica na Johns Hopkins univerzitetu.

Podsjećamo, predsjednik Francuske Emmanuel Macron je intervjuu za ugledni list The Economist Bosnu i Hercegovinu nazvao "tempiranom bombom koja otkucava tik uz Hrvatsku".

Kopirati
Drag cursor here to close