Sastanak u Strasbourgu

Sobotka: Austrija će pružati snažnu podršku procesu integracija BiH u EU

Predsjednik Sobotka naglasio je da će njegova zemlja nastaviti pružati snažnu podršku procesu europskih integracija BiH, kao i svih ostalih zemalja regije u pretpristupnom procesu.
Vijesti / BiH-EU | 25. 10. 2019. u 19:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR  / Sastanak u Strasbourgu

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Nikola Špirić susreli su se danas u Strasbourgu, na marginama Europske konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Europe, s predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije Wolfgangom Sobotkom.

Tijekom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo visokim nivoom prijateljskih odnosa dvije zemlje, te odličnom suradnjom parlamenata BiH i Austrije. S tim u vezi obje strane pozdravile su i podržale učešće zvaničnika Nacionalnog vijeća Austrije u provođenju Twinning projekta ''Osnaživanje i nastavak podrške parlamentima Bosne i Hercegovine u poslovima europskih integracija'', koji se, osim u PSBiH, od svibnja ove godine provodi i u entitetskim i županijskim parlamentima, kao i Skupštini Brčko Distrikta.

Predsjednik Sobotka naglasio je da će njegova zemlja nastaviti pružati snažnu podršku procesu europskih integracija BiH, kao i svih ostalih zemalja regije u pretpristupnom procesu, usprkos, kako je rekao, činjenici da se Francuska i još neke europske zemlje protive nastavku procesa proširenja Europske unije (EU).

Najavljujući da će Nacionalno vijeće Austrije početkom naredne godine organizirati veliku konferenciju posvećenu izazovima u procesu proširenja EU, predsjednik Sobotka uputio je poziv najvišim dužnosnicima PSBiH da sudjeluju u radu te konferencije, što su zamjenici predsjedavajućih oba doma PSBiH prihvatili, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close