EU put

Sattler i Džaferović: BiH je značajno napredovala u ispunjavanju prioriteta EK

Predsjedatelj Džaferović je istaknuo da je vitalni interes BiH da se što prije ispune svi prioriteti iz Mišljenja Europskog povjerenstva
Vijesti / BiH-EU | 22. 09. 2020. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao sa voditeljem Izaslanstva EU u BiH Johannom Sattlerom, priopćeno je u utorak iz Predsjedništva BiH.

Zajednički je ocijenjeno da je BiH od kraja travnja do danas, unatoč problemima izazvanim pandemijom koronavirusa, ostvarila značajan napredak u ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja Europskog povjerenstva.

Naglašena je potreba da se u kratkom roku ulože dodatni napori kako bi veoma brzo bila rješenja i pitanja Zakona o javnim nabavama, Zakona o sukobu interesa, Zakona o VSTV-u, te usvojena Strategija za procesuiranje ratnih zločina.

Predsjedatelj Džaferović je istaknuo da je vitalni interes BiH da se što prije ispune svi prioriteti iz Mišljenja Europskog povjerenstva, te zahvalio veleposlaniku Sattleru za potporu koju pruža u ovom procesu.

Teme razgovora bile su i regionalna suradnja, politički odnosi u Bosni i Hercegovini, kao i posjet Predsjedništva BiH Bruxellesu i razgovori sa čelnim ljudima Europske unije.

Predsjedatelj Džaferović je informirao veleposlanika Sattlera o stavu Predsjedništva BiH koji se odnosi na tzv. Mali Šengen, istaknuvši da je Vijeće ministara zaduženo da sačini sveobuhvatnu analizu učinaka koje bi pridruživanje ovoj inicijativi imalo za našu zemlju.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je istaknuo da je svaka inicijativa koja doprinosi ekonomskom napretku i boljim odnosima u regiji dobrodošla, ali da je bitno da taj proces bude pod okriljem Europske unije i njezinih institucija, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close