Eto nama problema

Rusija tražila zatvaranje ureda visokog predstavnika u BiH

“Pozivamo kolege Vijeća sigurnosti da obnove napore ka zatvaranju uerda visokog predstavnika”, rekao je ruski aveleposlanik pri UN-u Vasilij Nebenzja.
Vijesti / BiH-EU | 05. 11. 2019. u 19:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je danas na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a tražila zatvaranje ureda visokog predstavnika UN u BiH čiju aktivnost Moskva smatra pristranom.

“Pozivamo kolege Vijeća sigurnosti da obnove napore ka zatvaranju uerda visokog predstavnika”, rekao je ruski aveleposlanik pri UN-u Vasilij Nebenzja.

Taj Ruski stav je dosta izololiran u Vijeća sigurnosti, navodi Frans pres.

Ruski diplomata je rekao da visoki predstavnik treba poštivati svoj mandat, a da Valentin Incko, aktualni visoki predstavnik, nema nadležnost da lobira za integraciju Bosne u euroatlantske organizacije, o čemu se mnogo piše u njegovo posljednjem izvještaju, prenosi BHRT.

Ruski veleposlanik je također kritiziraoo novu šeficu Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u BiH, koja je, kako je rekao, organizirala seminar da propagira ulazak te zemlje u NATO.

Nebenzja je rekao da je “vrlo važno da se strogo poštuju principi Daytona”, sporazuma iz 1995. kojim je završen rat u BiH, kada su uspostavljena dva entiteta, povezana Vijećem ministara.

Vijeće sigurnosti je na početku sjednice jednoglasno odobrio još jedno produženje na godinu dana europskih vojnih snaga u BiH Eufor Altea.

Kopirati
Drag cursor here to close