Okviri buduće agende

Političari iz BiH u Sloveniji: Počela priprema nove reformske agende

U Sloveniji je podržan nastavak provođenja započetih reformi, a sve bi trebalo biti uobličeno u dokument s jasnim ciljevima za naredne četiri godine.
Vijesti / BiH-EU | 30. 10. 2018. u 23:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici političkih stranaka iz BiH, zajedno s predstavnicima međunarodne zajednice, na Brdu kod Kranja u Sloveniji prethodnih nekoliko dana održali su šire konsultacije, a s ciljem da se postigne dogovor o novoj reformskoj agendi za našu državu.  

Kako saznaje Avaz, sastanak nije održan s ciljem da se postigne konačni dogovor već da se postave okviri buduće reformske agende za razdoblje od četiri godine.

U Sloveniji je podržan nastavak provođenja započetih reformi, a sve bi trebalo biti uobličeno u dokument s jasnim ciljevima za naredne četiri godine.

Organiztori sastanka bila su veleposlanstva Njemačke i Velike Britanije u BiH, nazočila je i veleposlanica Slovenije u BiH Zorica Bukinac, a videolinkom se obratila i veleposlanica SAD u BiH Maureen Cormack.

Sastanku su nazočili ministar financija u Vladi RS Zoran Tegeltija, ministrica financija u Vladi FBiH Jelka Milićević (HDZ), premijer FBiH Fadil Novalić (SDA), Slaviša Mraković (SDS), a nazočili su i predstavnici DNS-a, PDP-a HDZ-a 1990. Dženan Đonlagić predstavljao je DF, Sabina Ćudić Našu stranku, Senad Šepić Nezavisni blok, Elmedin Konaković Narod i pravdu, Irfan Čengić SDP te Adisa Omerbegović–Arapović u ime Saveza za bolju budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close