Dani kvalitete

Naljepnice 'Q' za zdravstvene ustanove i ljekarne koje ispunjavaju standarde sigurnosti

Vijesti / BiH-EU | 10. 12. 2015. u 16:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 17. prosinca u Sarajevu se održavaju treći Dani kvalitete u zdravstvu u FBiH 2015. u organizaciji Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu F BiH (AKAZ), a kao godišnji osvrt na stanje kvalitete i sigurnosti u zdravstvenim ustanovama FBiH i prilika za dodjelu priznanja i zahvala zaslužnim institucijama i pojedincima za proteklu godinu.

''U nizu postignuća u tekućoj godini izdvajamo proces certifikacije i akreditacije koji predstavlja samu suština rada naše agencije. U dijelu programa simpozija koji će biti posvećen dodjeli priznanja, predstavit ćemo i grafičko rješenje naljepnica koje će krasiti zdravstvene ustanove i ljekarne koje su uspješno prošle kvalifikacijsku fazu uspostave sustava sigurnosti odnosno kvalitete. Naljepnica “Q“ za kvalitetu počinje biti prepoznatljivi znak koji će korisnicima zdravstvenih usluga jasno odaslati poruku da je nositelj ovog znaka ustanova koja ima dokaz o izvršenom pregledu i utvrđenoj uspostavi sustava sigurnosti i kvalitete u skladu sa pozitivnim propisima'', kaže Dr. Ahmed Novo, direktor AKAZ-a.

''U ovoj godini ostvarili smo ponovo vrlo uspješnu suradnju sa zdravstvenim ustanovama Federacije BiH, ali i s mnogim stranim i domaćim partnerima u projektima od opće važnosti za sve korisnike zdravstvene zaštite, zdravstvene i medicinske radnike i građane naše države. Stoga, Dani kvalitete predstavljaju priliku svima nama za susret koji jača našu profesionalnu i partnersku vezu i daje nam mogućnost još boljeg upoznavanja i razmjene iskustava u polju kvaliteta i sigurnosti u zdravstvu'', dodaje Dr. Novo.

Organizirani pristup problemu kvaliteta zdravstvene zaštite sve češće se spominje u kontekstu odgovarajućih standarda koja naša zemlja ispunjava na svom putu priključivanju obitelji europskih naroda. S tim u vezi, u okviru zajedničkog projekta Svjetske banke 'Osnovno zdravstvo' i Federalnog ministarstva zdravstva na razvoju kvaliteta i sigurnosti zdravstvene zaštite, 2005. godine ustanovljena je Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu F BiH, (AKAZ) sa sjedištem u Sarajevu, a na temelju formulirane politike kvalitete i zakona koji tretira istu materiju.

Kopirati
Drag cursor here to close