Krstičević i Guerini

Ministri obrane Hrvatske i Italije za EU put Zapadnog Balkana

"Zaista mi je drago što je novi sporazum o obrambenoj suradnji nakon 20 godina potpisan u Zagrebu", istaknuo je hrvatski ministar obrane u MORH-u.
Vijesti / BiH-EU | 04. 03. 2020. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Sastanak ministarstava obrane Italije i RH

Ministri obrane Hrvatske i Italije, Damir Krstičević i Lorenzo Guerini, potpisali su u srijedu u Zagrebu sporazum o obrambenoj suradnji te izrazili podršku zemljama zapadnog Balkana na putu prema EU-u.

"Zaista mi je drago što je novi sporazum o obrambenoj suradnji nakon 20 godina potpisan u Zagrebu", istaknuo je hrvatski ministar obrane u MORH-u.

Opisao je to "potvrdom izvrsnih prijateljskih i susjedskih odnosa".

Ministri su razgovarali o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u Europi, krizi u Siriji i Libiji, koronavirusu, europskoj integraciji te suradnji u području obrazovanja, vojno tehničkoj suradnji. "Podržavamo zemlje jugoistočne Europe na putu prema EU-u", istaknuo je Krstičević.

"Nadam se da će se za vrijeme hrvatskog predsjedanja EU-om donijeti važne odluke za europsku integraciju zemalja zapadnog Balkana", rekao je Guerini.

Ministri su još najavili da će na aeromitingu u Zadru 30. svibnja sudjelovati talijanska akro grupa "Frecce Tricolori".

Krstičević i Guerini su se nakon izjava za medije uputili na neformalni sastanak ministara obrane EU-a pa novinarima nije omogućeno postavljanje pitanja. Ondje će im se pridružiti još šef europske diplomacije Josep Borell te glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

Kopirati
Drag cursor here to close