NATO terenska vježba

Mektić: Pri kraju pripreme za najveću vježbu civilnog karaktera u BiH

Vijesti / BiH-EU | 18. 09. 2017. u 14:55 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pri kraju su gotovo sve pripreme za najveću dosadašnju vježbu civilnog karaktera u Bosni i Hercegovini, NATO EADRCC terensku vježbu, koju Ministarstvo sigurnosti organizira u suradnji s NATO savezom, rekao je novinarima ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i dodao da su veleposlanicima zemalja sudionica vježbe danas prezentirani njeni ciljevi i detalji. 

Sudionici vježbe, koja će biti održana od 25. do 29. rujna u sjeveroistočnoj Bosni, na širem području Tuzle, će simulirati uvjete i pomoć u otklanjanju posljedica katastrofalnih prirodnih nesreća - poplava i zemljotresa, opasnosti od mina, kemijskih nesreća, kontaminacije voda i drugih nedaća koje mogu biti prijetnja ljudima i njihovoj imovini.

Očekuje se oko 1.400 učesnika iz 34 zemlje od kojih su neke članice NATO saveza a neke partneri i pridruženi članovi.

''Time što je zemlja domaćin, Bosni i Hercegovini je ukazana velika čast'', kazao je Mektić i naveo de je na Ministarstvu sigurnosti BiH oko 80 posto pripremnih i organizacijskih obaveza.

Vježba će biti prilika bh. strani za učenje te unapređivanje znanja za zajedničko djelovanje u ovoj oblasti s međunarodnim snagama.

''Velika pažnja u organizacijskim priprema je posvećena tome da novinarske ekipe mogu sa sigurne distance pratiti tijek vježbe'', najavio je ministar sigurnosti BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close