Veleposlanik u Vatikanu

Papa zahvalio bh. vlastima na rješavanju migrantske krize

Papa je, navode, potom zahvalio vlastima u BiH na naporima i aktivnostima koji se provode u cilju rješenja globalne migrantske krize, a u kojoj BiH zauzima trenutačno posebno mjesto.
Vijesti / BiH-EU | 05. 12. 2019. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Žontar kod Pape

Veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Igor Žontar predao je u četvrtak vjerodajnice papi Franji u apostolskoj palači u Vatikanu.

Tom prigodom veleposlanik Žontar se zahvalio Svetoj Stolici i papi Franji na dosadašnjoj potpori i ohrabrenju svim žiteljima BiH, te prijateljskim bilateralnim odnosima između BiH i Svete Stolice, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tijekom susreta razgovaralo se i o trenutačnim političkim odnosima u BiH, regionalnoj suradnji i migrantskoj krizi. Veleposlanik Žontar je papu Franju upoznao s provedbom trenutačnih aktivnosti u svezi s mogućnostima i rješenjima migrantske krize u BiH.

Papa je, navode, potom zahvalio vlastima u BiH na naporima i aktivnostima koji se provode u cilju rješenja globalne migrantske krize, a u kojoj BiH zauzima trenutačno posebno mjesto.

Žontar je izrazio zahvalnost papi Franji na njegovu apostolskom posjetu BiH i istaknuo značaj svih papinskih apostolskih posjeta našoj zemlji, te na taj način iskazanoj svakovrsnoj potpori i ohrabrenju Svete Stolice BiH.

Naglasio je kako je i danas BiH potrebno ohrabrenje na putu izgradnje mira i dijaloga među svim narodima koji zajedno žive na prostorima BiH. Tom prigodom Papa se prisjetio svog posjeta BiH te još jednom zahvalio na srdačnom prijemu.

Papa Franjo je ovom prigodom iskazao i potporu BiH na putu u Europsku uniju. Ocijenio je kako je proširenje Europske unije na zemlje Zapadnog Balkana trajna zadaća svih onih koji promišljaju o dobrobiti naroda ove regije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close