Istraživanje

Hrvati bi da EU olabavi uvjete za BiH

Da EU treba da zadrži jednake uvjete za BiH kao i za druge zemlje smatra 45,1 posto Srba, 41,1 posto Bošnjaka i 27 posto Hrvata.
Vijesti / BiH-EU | 12. 10. 2017. u 12:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici BiH imaju podijeljeno mišljenje o tome trebali li Europska unija "olabaviti'' uvjete za ulazak BiH u Uniju ili ne - pokazalo je istraživanje banjalučke Agencije "Prime Communications“.

Jednak je postotak (40 posto) onih koji smatraju da uvjeti za BiH trebaju biti blaži i onih koji smatraju da ti uvjeti moraju biti isti kao i za druge zemlje.

Svaki peti ispitanik (19,4 posto) na ovo pitanje nije odgovorio, priopćeno je iz ove agencije.

Da EU treba da zadrži jednake uvjete za BiH kao i za druge zemlje smatra 45,1 posto Srba, 41,1 posto Bošnjaka i 27 posto Hrvata.

Također, da EU treba "olabaviti" uvjete prilikom prijema BiH u ovaj savez država smatra svaki drugi Hrvat (50,5 posto), 44,1 posto Bošnjaka i trećina Srba (32,7 posto).

Agencija "Prime Communications“ provela je ovo istraživanje stavova građana Bosne i Hercegovine od 5. do 15. travnja 2017. godine za vlastite potrebe.

Ukupno je ispitano 1.500 ispitanika tehnikom usmenog intervjua, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika. Populacija reprezentirana istraživanjem je definirana kao opća populacija Bosne i Hercegovine, starija od 18 godina.

Primijenjen je više etapni stratificirani slučajni uzorak (moguća greška + - tri posto).

Kopirati
Drag cursor here to close