Charles Michel

'Europska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana važna za EU'

Michel je u nedjelju u Bruxellesu organizirao sastanak i radnu večeru lidera Europske unije i Zapadnog Balkana
Vijesti / BiH-EU | 16. 02. 2020. u 21:39 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Charles Michel, predsjednik Europskog vijeća izjavio je da europska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana prema mišljenju Europske unije veoma važna.

Michel je u nedjelju u Bruxellesu organizirao sastanak i radnu večeru lidera Europske unije i Zapadnog Balkana, koji treba poslužiti kao priprema za zagrebački summit u svibnju ove.

"Ovo je važan sastanak u pripremi susreta na vrhu EU i Zapadnog Balkana u Zagrebu 6. i 7. svibnja. Europska perspektiva za ove zemlje je prema našem mišljenju veoma važna. To znači da ćemo pokušati voditi stratešku raspravu o važnim ciljevima koje moramo pokušati postići zajedno", naglasio je Michel za internetsku stranicu Europskog vijeća.

Na sastanku u Bruxellesu uz Michela nazoče i Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, Josep Borell, visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost te hrvatski premijer Andrej Plenkovića.

Foto: Anadolija / Susret Michela i Komšića

Među liderima Zapadnog Balkana su Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, Nikola Dimitrov, ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije, Hasim Thaci, predsjednik Kosova i Edi Rama, premijer Albanije.

Kopirati
Drag cursor here to close