Sarajevo

Europe House: BiH dobiva mjesto zbližavanja BiH i EU

Veleposlanik Sattler čestitao je projektnom timu te naglasio da je potpisivanje službenog ugovora važan korak ka približavanju Europske unije građanima Bosne i Hercegovine
Vijesti / BiH-EU | 23. 09. 2020. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europe House u Sarajevu, u povijesnoj zgradi Vječne vatre u srcu grada, postat će novo mjesto susreta kulture, akademske zajednice, umjetnika i svih građana koji žele približiti Bosnu i Hercegovinu Europskoj uniji.

Ugovor o najmu za nove prostorije Europe House u srijedu su u Sarajevu potpisali veleposlanik Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH i Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Veleposlanik Sattler čestitao je projektnom timu te naglasio da je potpisivanje službenog ugovora važan korak ka približavanju Europske unije građanima Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Delegacije EU.

''Ovo je odlična lokacija, u samom srcu grada. Europska unija je u srcu svih građana Bosne i Hercegovine koji se žele pridružiti našoj Uniji. Vi ste dio europskoj kulturnog i naravno geografskog prostora i jednoga dana ćete biti dio Europske unije. Ova lokacija za naše nove prostorije u samom centru grada je pravi pokazatelj toga. Vjerujem da će ovo mjesto biti otvoreno za sve građane, studente, akademsku zajednicu i umjetnike. Bit će to pravi centar za sve građane koji žele biti dio Europske unije i koji žele osjetiti šta to znači biti dio Europske unije'', istaknuo je veleposlanik Sattler.

Veleposlanik Sattler je uručio idejni projekt za nove prostorije gradonačelniku Sarajeva, tom prilikom pozivajući na bližu suradnju i uključenost u osiguravanje uspješne realizacije projekta. Obnovljena zgrada Vječne vatre će tako postati trajnim domom nove Europe House i uprave i institucija Grada Sarajeva, nastavljajući uspješnu suradnju EU sa lokalnim upravama širom zemlje u cilju približavanja BiH EU i omogućavanja građanima uživanje u svim prednostima punog članstva.

''O važnosti i povijesnom činu ovog trenutka će govoriti vrijeme ispred nas. Grad Sarajevo i institucije grada dobivaju trajan smještaj u ovoj prelijepoj zgradi u samom srcu Sarajeva. Više od dvije godine smo radili na realizaciji ove ideje i čestitam projektnom timu. Ovo će zasigurno biti sjedište Grada Sarajeva onako kako to on zaslužuje. Još jedna važna informacija je da smo mi prvi organ uprave u BiH koji će dijeliti krov sa Europskom unijom. Grad Sarajevo će vrijeme koje je pred nama uložiti da postanemo dio velike zajednice Europske unije'', rekao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Vrata nove Europe House u Sarajevu bi se trebala otvoriti tijekom obilježavanja Dana Europe, 9. svibnja 2021. godine te jačati prisustvo Europske unije i omogućiti aktivnije sudjelovanje građana Bosne i Hercegovine u procesu europskih integracija, priopćeno je iz Delegacije EU.

Kopirati
Drag cursor here to close