Sastanak s veleposlanikom

Dodik Hagelbergu: BiH bi u EU ali još nema Vijeća ministara

Predsjedatelj Dodik rekao je veleposlaniku Švedske da BiH želi razviti stabilan sustav realnog gospodarstva
Vijesti / BiH-EU | 03. 04. 2019. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u srijedu u Sarajevu s veleposlanikom Kralјevine Švedske u BiH Andersom Hagelbergom.

Predsjedatelj Dodik rekao je veleposlaniku Švedske da BiH želi razviti stabilan sustav realnog gospodarstva, u čemu će biti dragocjeno iskustvo Švedske, priopćeno je iz Predsjedništva.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH informirao je švedskog veleposlanika da je strateško opredjeljenje BiH kretanje ka Europskoj uniji, da za to postoji konsenzus ali da je problem na tom putu taj što nije formirano Vijeće ministara ni šest mjeseci nakon završenih izbora, iako je iz Bruxellesa upućena jasna poruka BiH da se Vijeće ministara mora formirati što prije i bez ikakvih uvjetovanja, ukoliko BiH želi steći kandidatski status za ulazak u EU.

Predsjedatelj Dodik zahvalio je Švedskoj na velikom broju projekata u sklopu razvojne suradnje koje je Švedska sprovela u BiH i složio se sa švedskim veleposlanikom da bi razmjena između BiH i Švedske mogla biti mnogo bolja kada bi se unaprijedili ovdašnji uvjeti poslovanja, priopćeno je iz bh. Predsjedništva.

Kopirati
Drag cursor here to close