I Čović

Delegacija EU u BiH: Svi se moraju uključiti

"Pozivamo sve izabrane političke predstavnike da se napokon u potpunosti uključe u ovaj suštinski proces.''
Vijesti / BiH-EU | 04. 05. 2020. u 21:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Delegacija EU i Ured specijalnog predstavnika EU u BiH pozdravljaju današnji prvi sastanak Političke radne grupe koji su održali predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić, kazali su iz Delegacije EU u BiH na upit N1 o nedolasku Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, na ovaj sastanak.

Iz Delegacije smatraju da napori ove grupe da se pokrene predstojeći rad od suštinskog značaja na rješavanju 14 ključnih prioriteta navedenih u Mišljenju o zahtjevu BiH za članstvo u EU predstavljaju dobar početak.

Pročitajte još

"Pozivamo sve izabrane političke predstavnike da se napokon u potpunosti uključe u ovaj suštinski proces, u duhu kompromisa i u skladu sa svojim zajedničkim opredjeljenjem prema EU putu zemlje.

Također pozdravljamo naredni korak, sastanak kojim će predsjedavati predsjedavajući Vijeća ministara BiH sa Kolegijem za europske integracije i Direkcijom za europske integracije u četvrtak, sa ciljem da se inicira proces izrade akcionog plana o provedbi ključnih prioriteta iz Mišljenja. Ohrabrujemo sve izabrane političke predstavnike da se aktivno uključe u ovaj proces i sudjeluju već na ovom sastanku", kazali su.

Iz Delegacije navode da je Summit EU i Zapadnog Balkana 6. svibnja važna prilika za BiH, kao i za cijeli regiju, da ponovo potvrdi svoju ulogu u našoj zajedničkoj viziji jake, stabilne i ujedinjene Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close