Pozdravili izjavu

Delegacija EU i Ured specijalnog predstavnika 'pohvalili' Predsjedništvo BiH

Delegacija EU i Ured specijalnog predstavnika pozdravili Izjavu Predsjedništva
Vijesti / BiH-EU | 13. 12. 2018. u 23:41 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Delegacija Europske unije (EU) i Ured specijalnog predstavnika EU u suglasju sa šefovima misija država članica EU u Bosni i Hercegovini pozdravili su Izjavu o integraciji u EU koju je Predsjedništvo BiH usvojilo na svojoj prvoj sjednici.

''U Izjavi je izražava opredijeljenost da se ispune uvjeti procesa pristupanja. Cijenimo činjenicu da Predsjedništvo BiH prepoznaje važnost procesa integracije u EU kao strateški cilj zemlje i kao ujedinjujući faktor za sve političke aktere i građane. Očekujemo da vlasti na svim nivoima u BiH pokažu hrabrost i odgovornost, te da održe konsolidirani i koordinirani pristup u poduzimanju neophodnih koraka za napredak na putu ka EU. Sljedeće godine, Europska komisija će objaviti svoje Mišljenje o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u EU, čime se daje ocjena spremnosti zemlje za pristupanje, uključujući preporuke o temeljnim reformama'' priopćeno je iz Delegacije Europske unije (EU) i Ureda specijalnog predstavnika EU.

U ovom pogledu, EU ohrabruje bh. vlasti da ne gube vrijeme do usvajanja Mišljenja i njegovog razmatranja od strane Vijeća EU.

Uvođenjem i provedbom konkretnih reformi u praksi, BiH će pokazati svoju odlučnost u postizanju strateškog cilja članstva u EU. Uspjeh i brzina pristupanja Bosne i Hercegovine u potpunosti ovisi od političkog i institucionalnog vodstva zemlje, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close