Najvažniji cilj

Crnadak očekuje kandidatski status za BiH u ovoj godini

Dva najvažnija vanjskopolitička cilja BiH su upravo europske integracije i regionalna suradnja.
Vijesti / BiH-EU | 05. 01. 2018. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izrazio je očekivanje da će BiH u ovoj godini dobiti status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, naglašavajući da su dva najvažnija vanjskopolitička cilja BiH upravo europske integracije i regionalna suradnja.

Tijekom današnjeg susreta s veleposlanicom Arapske Republike Egipat u BiH Halom El Bishlawy, naglasio je značaj dobrosusjedskih odnosa i regionalne suradnje koja je ključna za gospodarski razvoj regije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Bishlawy je izrazila zadovoljstvo zbog dobrih bilateralnih odnosa BiH i Egipta te je istaknula opredijeljenost Egipata za dalje unapređenje suradnje s BiH, posebno u oblastima turizma, obrazovanja, privrede i borbe protiv terorizma i ekstremizma.

U razgovoru sa šefom misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Peterom Van der Auweraertom, Crnadak je istaknuo da je suradnja s tom organizacijom veoma važna za BiH te je sa sugovornikom razmijenio mišljenja o aktivnostima borbe protiv terorizma i nasilnog ekstremizma.

Šef misije IOM-a upoznao je Crnatka s radom te organizacije u BiH i regionu, a izrazio je nadu za daljom uspješnom suradnjom na svim nivoima vlasti u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close