Čović u Europskom parlamentu

Čović: Za vrijeme mog predsjedanja posvećeni smo napretku BiH k EU

Vijesti / BiH-EU | 23. 10. 2017. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sjednice Predsjedništva BiH su za vrijeme mog predsjedanja posvećene raspravi o napretku u procesu europskih integracija'', rekao je između ostalog predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović pri susretu s Antoniom Tajanijem, predsjednikom Europskog parlamenta, te još nekoliko zastupnika.

Čović je naime održao niz bilateralnih susreta sa dužnosnicima Europskog parlamenta u Strasbourgu , priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Čović je informirao Tajanija o napretku BiH na putu euroatlantskih integracija. Istaknuo je ovom prigodom kako je otpočelo prevođenje odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije, te je većina odgovora usuglašena kroz tijela mehanizma koordinacije.

Također je kazao kako su sjednice Predsjedništva BiH za vrijeme njegovog predsjedanja posvećene raspravi o napretku u procesu europskih integracija, te da je na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH Vijeću ministara određen rok 15. prosinac za dostavu odgovora Europskoj komisiji.

Predsjedništvo BiH / Bilateralni susreti s dužnosnicima Europskog parlamenta

Predsjednik Tajani je ponovio opredjeljenje Europske unije za priključenje BiH europskoj obitelji, te je ohrabrio predstavnike institucija i žitelje BiH da se nastavi s pozitivnim trendom ispunjenja obveza.

Zastupnici u Europskom parlamentu ponovili su svoju potporu našim naporima pri ispunjenju obveza kako bi dobili kandidacijski status za članstvo u EU.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović obratit će se kasnije večeras članovima Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta, priopćeno je iz Predsjedništva.


Kopirati
Drag cursor here to close