Kažu izaslanici

BiH usprkos problemima uspjela napraviti značajne korake na putu ka EU

Razgovarano je i o mogućnostima da BiH iskoristi iskustva poljskih eksperata, posebno u pogledu korištenja sredstava iz europskih fondova.
Vijesti / BiH-EU | 12. 07. 2018. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sead Kadić i zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH Predrag Kožul susreli su se u Varšavi s predsjednikom Grupe prijateljstva za BiH Sejma Republike Poljske Bogdanom Rzoncom. 

Rzonca je zahvalio Kadiću i Kožulu koji sudjeluju na Trećem sastanku predstavnika parlamenata zemalja srednje i istočne Europe i u svečanostima povodom 550. godišnjice poljskog parlamentarizma te je ocijenio dobrim bilateralne odnose između Poljske i BiH. 

Dodao je da poljski Sejm i njegova zemlja pružaju punu podršku nastojanjima BiH da postane članica Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza (NATO). 

Članovi bh. izaslanstva čestitali su 550. godišnjicu postojanja parlamentarne demokracije u Poljskoj te izrazili zahvalnost Poljskoj i drugim državama članicama Višegradske grupe na podršci BiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

Kako je ocjenjeno na susretu BiH je u prethodnim godinama, usprkos političkim i ekonomskim problemima, uspjela napraviti niz značajnih koraka u procesu euroatlantskih integracija. 

Razgovarano je i o mogućnostima da BiH iskoristi iskustva poljskih eksperata, posebno u pogledu korištenja sredstava iz europskih fondova. 

Tijekom sastanka, kojem je nazočio i otpravnik poslova Veleposlanstva BiH u Varšavi Ivica Pranjić, bilo je riječi o imenovanju novog veleposlanika BiH u glavnom gradu Poljske, kao i o imenovanju počasnog konzula BiH u toj prijateljskoj zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close