Suradnja

BiH dobila počasni konzulat u Slovačkoj

Poželio je sreću u radu Počasnog konzulata i pozvao da konzulat bude u funkciji povezivanja Slovačke Republike sa BiH u oblasti kulture, sporta, umjetnosti i znanosti.
Vijesti / BiH-EU | 05. 09. 2019. u 17:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Otvaranje počasnog konzulata u Slovačkoj

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak u četvrtak je, prvog dana službene posjete Slovačkoj Republici, sudjelovao je u ceremoniji otvaranja Počasnog konzulata BiH u Senecu kod Bratislave, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Crnadak je istaknuo da je prvi Počasni konzulat BiH u Slovačkoj Republici novi korak ka još boljim odnosima sa tom zemljom koja je veoma važan europski prijatelj i partner BiH, dobro razumije unutrašnje odnose u BiH i uvijek je na strani što bržeg napretka BiH na europskom putu. 

Izrazio je nadu da će Počasni konzulat posebno doprinijeti jačanju ekonomskih veza dviju zemalja, stvaranju uvjete za nove investicije u BiH i povećanju vanjskotrgovinske razmjene. 

Poželio je sreću u radu Počasnog konzulata i pozvao da konzulat bude u funkciji povezivanja Slovačke Republike sa BiH u oblasti kulture, sporta, umjetnosti i znanosti. 

Ministar Crnadak je izrazio očekivanje da će u aktivnosti Počasnog konzulata biti uključeno što više ljudi iz svih dijelova BiH - i iz Republike Srpske i FBiH, kako bi približavanje Slovačke Republike i BiH bilo što učinkovitije i dugotrajnije. 

U ceremoniji svečanog otvaranja Počasnog konzulata BiH u Slovačkoj Republici sudjelovao je i slovački ministar vanjskih i europskih poslova Miroslav Lajčak. 

Drugog dana službene posjete Slovačkoj Republici predviđena je posjeta slovačkom Ministarstvu vanjskih poslova u Bratislavi gdje će biti održan radni sastanak sa ministrom Lajčakom koji trenutno obavlja i funkciju predsjedavajućeg OSCE-a.

Kopirati
Drag cursor here to close