BiH

49 posto građana podržava pridruživanje Europskoj uniji

Istraživanje je provedeno tijekom 2018. i 2019. na cijelom teritoriju BiH, u oba entiteta.
Vijesti / BiH-EU | 26. 11. 2019. u 15:00 Fena
U BiH 49 posto građana podržava pridruživanje EU

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini 49 posto građana podržava pridruživanje Europskoj uniji, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati predstavljeni u utorak u Izaslanstvu EU u Sarajevu.

Stručnjakinja za istraživanje i društvene znanosti Marchella Abrasheva pojasnila je da je istraživanje provedeno tijekom 2018. i 2019. na cijelom teritoriju BiH, u oba entiteta.

''Istraživanje 'Javno mnijenje u zemljama zapadnog Balkana: Stavovi prema EU i uloga Bugarske u podršci procesu pridruživanja EU' pokazalo je da se u svim zemljama zapadnog Balkana bilježi porast podrške građana pridruživanju Europskoj uniji i promatrajući te zemlje zajedno ona iznosi 58 posto'', istaknula je Abrasheva.

Dodala je da se ljudi u tim zemljama nadaju da će članstvo u EU biti moguće za pet do deset godina, a zabilježen je i porast podrške članstvu u EU u 28 sadašnjih članica.

 

Veleposlanice Bugarske u BiH Avgustina Tzvetkova Karabasheva navela je da je najvažnije što je istraživanje pokazalo da građani u oba bh. entiteta imaju isti pozitivan stav prema Europskoj uniji.

''Bugarska nastavlja pružati podršku zemljama zapadnog Balkana, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, u procesu europskih integracija'', naglasila je Tzvetkova Karabasheva.

Kopirati
Drag cursor here to close