Vlada HNŽ-a

Zdravstvu dodatnih tri milijuna maraka godišnje

Izmjenama i dopunama Financijskog plana planirani su ukupni prihodi u iznosu od 133.187.000 maraka, odnosno 1,74 posto više u odnosu na Financijski plan za 2018. godinu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 09. 2018. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na svojoj 86. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, nastavljajući aktivnosti osiguranja dodatnih sredstava zdravstvenim ustanovama, usvojila Prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje za 2018. godinu. Izmjenama i dopunama Financijskog plana planirani su ukupni prihodi u iznosu od 133.187.000 maraka, odnosno 1,74 posto više u odnosu na Financijski plan za 2018. godinu. 

Na sjednici je istaknuto kako je u postupku pregovora sa sindikatima zdravstvenih djelatnika i djelatnika u zdravstvu, Vlada prihvatila preuzimanje dijela obveza za poboljšanjem njihova materijalnoga statusa preuzimanjem kredita za bolničke ustanove koji je do sada bio na teret Zavoda. Odlukom o preuzimanju kredita, Vlada je omogućila Zavodu da dodatnih 3 milijuna maraka na godišnjoj razini može preusmjeriti zdravstvenim ustanovama, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.   

Također, donesena je Odluka o izmjenama i dopunama Plana i programa Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza za 2018. godinu kojom je omogućeno potpisivanje ugovora za saniranje cesta: Potoci-Rujište, Konjsko-Klanjci-Drežnica, Rujište-raskrižje za Zijemlje, Konjic-Borci te S.Kula-Milaševica. 

Donesene su i odluke potrebne za financiranje infrastrukturnih projekata u Općini Prozor-Rama, odnosno saniranje ceste Prozor-Konjic i priključnih cesta u iznosu od 100.000 maraka. 

Osim toga,  odobrena su i sredstva za sufinanciranje rekonstruiranja lokalnih cesta za naselja Kute, Here i Šćipe koja izlaze na regionalnu cestu. 

Vlada je usvojila i informacije Ministarstva gospodarstva o realiziranju prometa naftnih derivata i o realiziranju elektroenergetske bilance.

Kopirati
Drag cursor here to close