A mirišu...

Prođite Bulevarom i pogledajte: Kad Grad posadi sadnice od 8,86 KM

Prema ljudskom oku i zdravom razumu, sadnice posađene u subotu 29. svibnja, mršave, tanke i jadne dođu od 0,50 do 1,00 KM. Obratite pažnju i procijenite sami, biste li ih Vi platili više?
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 06. 2021. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veći dio sadnica puzajućeg ruzmarina, koje su djelatnici JP Komos Mostar posadili na mostarskom Bulevaru krajem svibnja ove godine, na dijelu srednjeg pojasa između prometnica, uginuo je.

Foto: Bljesak.info / Uređena površina za uređeni Grad

Naime, suprotno onom čime su se na službenim stranicama ovog poduzeća pohvalili, vrijedni radnici su izgleda, vidjevši ovu katastrofu slobodno možemo reći - 'promašili profesiju'.

Kako doznajemo, niti su sadnice posađene na odgovarajući način, niti se radilo o puzajućem ruzmarinu, niti se radilo o broju od 900 sadnica kako je navedeno.

Posađeno je nešto manje od 600 sadnica običnog ruzmarina od kojih je neposredno nakon sadnje, obzirom da se radilo o suhoj zemlji, njih 40 posto već uginulo.

Prema podacima cjenika Gradskog vijeća koji je usvojen 2008. godine ove sadnice Grad koštaju po 8, 86 KM.

Prema ljudskom oku i zdravom razumu, sadnice posađene u subotu 29. svibnja, mršave, tanke i jadne dođu od 0,50 do 1,00 KM. Obratite pažnju i procijenite sami, biste li ih Vi platili više?

Foto: Bljesak.info / Pošto sadnice?

Ovo nije prvi put da se u Mostaru ne zna tko, što, i kako sadi, ali zna tko plaća.

Sjetite se ukrasnog bilja posađenog na prometnoj razdjelnici duž Avenije za koje je ispostavljen račun od oko 26.416,63 KM. I dok su tada iz J.P. Komunalno tvrdili da su 'nabavili, transportirali i ugradili sadnice u ovom iznosu..., građani i aktivisti su se pitali kome vjerovati, svojim očima ili njihovim računima?

Podsjećamo, prema Zakonu o komunalnim djelatnostima HNŽ-a, kojem podliježu i mostarska poduzeća, Obavljanje komunalnih djelatnosti mora biti ''trajno i kvalitetno'' a komunalna poduzeća su zakonom obvezana ''da kontinuirano rade na podizanju nivoa komunalnih usluga i unaprjeđenju komunalnih djelatnosti''.

Kopirati
Drag cursor here to close