Mostar

Svečano otvorena adaptirana i novoopremljena ambulanta u Kruševu

Za obnovu ambulante utrošeno je oko 60.000 KM, od čega je Grad Mostar osigurao 47.000 KM, a preostali dio Dom zdravlja Mostar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 04. 2018. u 16:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Presijecanjem vrpce u ponedjeljak je u naselju Kruševo kod Mostara svečano otvorena adaptirana i novoopremljena ambulanta obiteljske medicine.

Uz nazočnost velikog broja Kruševljana, ambulantu su otvorili mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i direktor Doma zdravlja Mostar Mario Kordić.

Za obnovu ambulante utrošeno je oko 60.000 KM, od čega je Grad Mostar osigurao 47.000 KM, a preostali dio Dom zdravlja Mostar.

Po riječima direktora Kordića, ova ambulanta ima oko 1.200 pacijenata, a njezina obnova počela je prije dvije godine.

Specifičnost ove ambulante je, kaže Kordić, u tome što u njoj dva puta tjedno radi i stomatološka ambulanta čiju uslugu godišnje koristi oko 700 pacijenata.

Naglasio je kako Dom zdravlja Mostar ima 18 izdvojenih ambulanti te da su do sada renovirane ambulante Balinovac i Kruševo, dok je u sljedećem razdoblju planirana i adaptacija velike ambulante u Ulici Stjepana Radića.

''Ideja nam je da renoviramo sve ambulante i dovedemo ih u nekakav standard koji je minimum za pružanje ovakvih usluga'', kazao je Kordić.

Gradonačelnik Bešlić istaknuo je kako je Grad Mostar osnivač Doma zdravlja te da mu je cilj da primarna zdravstvena zaštita bude primjerena današnjem vremenu.

''Želja nam je da primarno zdravstvo približimo građanima i zbog toga ćemo nastojati da područne ambulante opremimo malo kvalitetnije, tako da je ovo samo jedna u nizu ambulanti koje su renovirane'', naglasio je Bešlić.

Kopirati
Drag cursor here to close